2 березня 2011 р.

Зустріч партнерів ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення»

26-27 лютого відбувалась орієнтаційна зустріч керівників проектів, що реалізовуються в рамках ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення» за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження». Асоціацію юристів м. Кам’янець-Подільського представляв Максим Ільчишен. 

Метою цього заходу було налагодження ефективної міжрегіональної взаємодії між представниками мережі Центрів правової інформації та консультацій, вироблення стратегії спільних дій на рівні мережі Центрів правової інформації та консультацій на 2011 рік.




Центри створються з метою не лише надавати правові роз’яснення та консультації, але й сприяти тому, щоб люди могли самостійно застосовувати існуючі інструменти; надавати особам, що звертаються, базову інформацію з правових питань, ідентифікувати правові потреби місцевого населення, співпрацювати з органами місцевого самоврядування для розв’язання спірних питань та захисту суспільних інтересів; правової просвіти населення; впровадження механізмів примирення в громадах.
В ході зустрічі учасники мали змогу познайомитись із роботою кожного із партнерів Ініціативи, налагодити ефективну комунікацію, обговорити важливі питання подальшого розвитку Ініціативи.
Результатом цієї роботи стало обрання Комітету з управління досвідом та знаннями, визначення його завдань та повноважень. Також було напрацьовано тематику спільних навчально-просвітницьких заходів та інформаційних ініціатив для партнерів ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення». Обговорено ряд інших важливих питань діяльності мережі.




На сьогодні мережа Центрів правової інформації та консультацій, що підтримуються програмою «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження» налічує 15 діючих та 8 Центрів, що невдовзі розпочнуть свою діяльність. Серед них і Центр правової інформації та правових консультацій у м. Кам’янці-Подільському, який незабаром розпочне свою діяльність.

0 коммент.:

Дописати коментар