28 лютого 2011 р.

Крок до верховенства права у Кам’янці-Подільському

11 лютого Кам’янець-Подільський відвідав з неофіційним візитом Тірнан Меннен (Tiernan Mennen) – старший менеджер проектів з посилення правових можливостей бідних верств населення Інституту Відкритого Суспільства, що базується у Нью-Йорку.
Доктор права університету Корнелл і магістр з міжнародного розвитку та економіки Школи перспективних міжнародних досліджень Університету Джонса Хопкінса, пан Меннен має більш, ніж десятирічний досвід з впровадження програм зі становлення верховенства права та боротьби з корупцією в Африці, Латинській Америці, на Близькому Сході та у Південно-Східній Азії.

Разом з Тірнаном Менненом у Кам’янець-Подільський прибули директор та координатор програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов та Ольга Жмурко.
Напередодні вони відвідали Центр надання правової інформації та правових консультацій, що за підтримки МФ «Відродження» вже понад два роки успішно працює у Хмельницькому під керівництвом адвоката Андрія Місяця (ГО «Подільська правова ліга»).

(на фото:  Р. Романов, О. Жмурко, Т. Меннен, А. Місяць)

У нашому місті гостей зустрічали начальник Кам’янець-Подільського міськрайонного управління юстиції Станіслав Ноль та керівник Асоціації юристів м. Кам’янець-Подільського Максим Ільчишен. Візит був присвячений проекту, що з ініціативи міського голови М.Сімашкевича невдовзі буде впроваджуватись у нашому місті – створення Центру правової інформації та правових консультацій, який надаватиме малозабезпеченим громадянам безкоштовну юридичну допомогу. Цей проект реалізовуватиме Асоціація юристів міста у співпраці з міськрайонним управлінням юстиції за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження» та за сприяння міської ради. В ході зустрічі були визначені стратегічні напрямки впровадження у Кам’янці-Подільському ініціативи посилення правових можливостей бідних верств населення та перспективи співпраці між сторонами.

Мета програми «Верховенство права» – підтримати ініціативи громадянського суспільства, спрямовані на захист прав людини й основоположних свобод, сприяти підвищенню правової свідомості та громадської активності на центральному та місцевому рівнях.

0 коммент.:

Дописати коментар