1 квітня 2011 р.

Невдовзі відкриє свої двері Центр правової інформації та консультацій

Як уже повідомлялось раніше, у Кам’янці-Подільському невдовзі розпочнеться реалізація соціально важливого проекту з надання безоплатної правової допомоги найбільш незахищеним верствам населення.  Даний проект передбачає, зокрема, створення Центру правової інформації та консультацій у нашому місті.
Проект буде реалізовуватися спільними зусиллями міської ради,  міськрайонного управління юстиції та Асоціації юристів м. Кам’янець-Подільського за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», який через Програму «Верховенство права» впроваджує в Україні ініціативу «Посилення правових можливостей бідних верств населення» як складову частину Всесвітньої стратегії подолання проблеми бідності.
На сьогодні у нашій державі мережа Центрів правової інформації та консультацій, що підтримуються програмою «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження» налічує 15 діючих та 8 Центрів, що невдовзі розпочнуть свою діяльність, серед  яких і Центр у м. Кам’янці-Подільському.
Такі Центри створюються з метою не лише надавати правові роз’яснення та консультації, але й сприяти тому, щоб люди могли самостійно застосовувати існуючі правові інструменти; надавати особам, що звертаються, базову інформацію з правових питань, ідентифікувати правові потреби місцевого населення, співпрацювати з органами місцевого самоврядування для розв’язання спірних питань та захисту суспільних інтересів; правової просвіти населення; впровадження механізмів примирення в громадах.
Міський голова Михайло Сімашкевич та керуючий справами виконавчого комітету Валентина Стельмах, опрацювавши декілька варіантів вирішення питання стосовно приміщення для розташування Центру, цілком слушно вирішили що таке приміщення обов’язково має бути пристосованим і для відвідувачів з особливими потребами, оскільки Центр правової інформації та правових консультацій створюється для допомоги у реалізації своїх правових можливостей в першу чергу громадянам, що належать до категорії малозахищених.
Назустріч спільному починанню влади та громади пішов міський відділ УМВС України, що для цієї мети відмовився від використання частини приміщення, де розташовується опорний пункт дільничних інспекторів міліції – це приміщення у центральній частині міста на розі вулиць Князів Коріатовичів та Гагаріна, не віддалене від зупинок громадського транспорту, з окремим входом з вулиці Князів Коріатовичів.
29 березня 2011 року Кам’янець-Подільська міська рада на черговій сесії виділила це приміщення комунальної власності для розміщення Центру правової інформації та консультацій. 
Задля такої мети директор БВ ТОВ «РОКОР» Лтд» Олександр Конюшенко взяв на себе зобов’язання здійснити силами підприємства роботи з ремонту і реконструкції приміщення.
Після завершення ремонтних робіт та облаштування Центру, фахівці Асоціації юристів почнуть приймати перших відвідувачів.

0 коммент.:

Дописати коментар