29 квітня 2011 р.

Виїзний прийом юристами Центру правової інформації та консультацій у с. Жванець

29 квітня 2011р. у с. Жванець  Кам’янець-Подільського району відбувався спільний з депутатом районної ради Валерієм Шкуренковим виїзний прийом громадян юристами Кам’янець-Подільського Центру правової інформації та консультацій. 
Виїзні прийоми  здійснюються юристами Центру правової інформації та консультацій в рамках реалізації пілотного проекту з надання безоплатної первинної правової допомоги бідним верствам населення, що реалізується Асоціацією юристів м. Кам’янець-Подільського за сприяння міської ради та міськрайонного управління юстиції за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках Ініціативи "Посилення правових можливостей бідних верств населення". 
Головним завданням Центру є сприяння активізації місцевої громади та посиленню можливостей громадян захищати свої права та інтереси самостійно. 



Такий формат зустрічі було обрано недарма, адже місцеві жителі мали можливість безоплатно отримати  первинну правову допомогу в цивільних, сімейних, адміністративних та трудових справах, тут же безпосередньо вирішивши питання, які належать до повноважень органів місцевого самоврядування. Для прикладу, до вивчення земельного питання, з яким звернувся один з відвідувачів, приєдналась сільський голова Ганна Співак. В результаті обговорення можливих варіантів розв’язання проблеми, проект рішення сільської ради що вирішить питання, яке довгий час залишалось відкритим, виноситься на розгляд чергової сесії.
Питання, з якими в основному звертались відвідувачі – започаткування власної справи та спрощена система оподаткування; сімейні спори пов’язані з участю у вихованні дітей, аліментними зобов’язаннями, поділом майна подружжя; а також житлові та питання пов’язані з набуттям та реалізацією прав на землю.  

0 коммент.:

Дописати коментар