14 жовтня 2011 р.

Засідання депутатського клубу присвятили Європейському тижню місцевої демократії


12 жовтня засідання депутатського клубу Кам’янець-Подільської міської ради було присвячене Європейському тижню місцевої демократії - щорічній європейській події, що включає одночасно національні і місцеві заходи, які проводяться місцевими органами влади всіх держав-членів Ради Європи для поширення інформації про місцеву демократію і сприяння ідеї демократичної участі на місцевому рівні.

Окремим питанням було розглянуто діяльність Центру правової інформації та консультацій. Президент Асоціації юристів м. Кам’янець-Подільського Максим ІЛЬЧИШЕН висвітлив депутатам міської ради та запрошеним історію створення за фінансової підтримки МФ «Відродження» мережі Центрів правової інформації та консультацій в Україні та безпосередньо Центру у нашому місті, стандарти роботи Центру. Також з представники інтересів територіальної громади було доведено основні принципи ЗаконуУкраїни «Про безоплатну правову допомогу», проект якого розроблявся на основі накопиченого і узагальненого досвіду діяльності Центрів правової інформації та консультацій.

Президент депутатського клубу Анатолій КАЧУРОВСЬКИЙ доповів про діяльність депутатської приймальні, створеної рішенням 10-тої сесії міської ради від 31 травня цього року. Анатолій Іванович повідомив, що за час її функціонування депутати провели 94 прийоми та прийняли 171 відвідувача - розглядали скарги, готували депутатські звернення до відповідних інстанцій.

За результатами обговорень стандартів роботи двох осередків громадянського суспільства було визначено механізми взаємодії між правниками та виразниками волі громади в напрямах розв’язання спірних питань та конфліктів, впровадження механізмів примирення у громаді.

0 коммент.:

Дописати коментар