21 березня 2012 р.

У Хмельницькому обговорили шляхи покращення доступу малозабезпечених українців до правосуддя


Представники громадських організацій, юридичних фірм та студентських клінік з різних регі­онів України зібрались в місті Хмельницькому на VI квартальну зустріч для обгово­рення та пошуку найкращих шляхів забезпечення доступу малозахищених громадян до правосуддя та ефективного представлення їхніх інтересів.
Захід відбувся в рам­ках проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Доступ доправосуддя та правової обізна­ності в Україні «Правова країна»


У заході брали участь заступник начальника Управління координації правової роботи та правової освіти Міністерства юстиції України Ірина Іванчук, керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Людмила Черевченко, технічний директор компанії Менеджмент Сістемс Інтернешнл Еллен Сіц (Ellen Sits), Дон Сандерс (Don Saunders) - віце-президент Національної Асоціації Правової Допомоги і громадського захисту – найбільшої неприбуткової організації в США в сфері надання правової допомоги та доступу до правосуддя на національному та місцевому рівнях, що існує вже протягом ста років.


Кам’янець-Подільський представляв Максим Ільчишен - керівник Асоціації юристів міста Кам’янець-Подільського, що є членом коаліції у сфері захисту права власності. Упродовж заходу учасники обго­ворили можливості розвитку діяльність коаліцій в Україні та створення повноцінної жит­тєздатної загальнонаціональної мережі організацій, що нада­ють безоплатну правову допо­могу малозабезпеченим вер­ствам населення.


Віце-президент Національної Асоціації правової допомоги і громадського захисту США пан Дон Сандерс розпо­вів про існуючі в світі моделі управління коаліцій у сфері надання правової допомоги, про найкращі шляхи захисту прав та обслуговування громадян, а також про можливості розвитку партнерства державного та при­ватного секторів у забезпеченні доступу малозабезпечених людей до правосуддя та право­вої обізнаності.


Приватні юристи, представ­ники столичних юридичних фірм - партнерів поділились власними думками щодо здій­снення ними практики в рамках pro bono-надання професійних юридичних послуг на безоплат­ній основі для соціально незахищених верств населення, а також розвитку культури pro bono в Україні. Свою згоду надавати безоплатну юридичну підтримку уже висловили 27 приватних юридичних фірм.


Еллен Сіц (Ellen Sits), Максим Ільчишен і Дон Сандерс (Don Saunders)
Після закриття офіційної частини VI квартальної зустрічі проведено спільну нараду керівництва Асоціації юристів м. Кам’янця-Подільського, Національної Асоціації правової допомоги і громадського захисту США, компанії «Менеджмент Сістемс Інтернешнл» та проекту «Доступ до правосуддя та правової обізна­ності в Україні «Правова країна» Агентства США з міжнародного розвитку щодо впровадження спільних адвокасі кампаній та залучення альтернативних ресурсів для розвитку системи безоплатної правової допомоги в нашому місті.

0 коммент.:

Дописати коментар